29 november 2008

Det går inte, jag kan inte

säger Tuvalie nu när hon sitter och försöker ta på sig sin mjukisdjursapa tröja.
Och jag som säger varje dag "du kan allt, bara du vill", har jag kanske lurat henne? Det var det värsta! För att ta på en tvååring en tröja på några centimeter ter sig ju ganska omöjligt.
Vi löste det genom att hon fick ju faktiskt på sig tröjan på armen.Sedan sökte jag en bild på apan på datorn för att visa Tuvalie men hittade ingen, hon löste det genom att sätta apan på skärmen. Ja Tuvalie, du kan ALLT bara du vill.Nu kryper hon upp i min famn och säger "jag fryser mamma, värm mig". "skriver du om apans tröja mamma?" "har du fått ett mail mamma?".
Nej, Tuvalie jag sitter här och skriver om dig för att du är så söt. Men nu ska vi kramas och jag ska värma henne, alltid ska jag värma henne. När än hon behöver ska jag göra mitt bästa för att värma mitt barn både fysiskt och psykiskt.Nu pillar hon i min navel så jag ska gosa lite tillbaka.Sedan ska vi till stan och köpa lite julpynt, för när jag öppnade julkartongen förstod jag ju att det julpynt vi har bara räcker till den tvåa vi bodde i förra julen och inte den fyra vi bor i nu.

Nu pillar Tuvalie på mitt öra och säger "mamma du KAN ta bort öronen, du kan du vill!"

2 kommentarer:

"Faster" Annika sa...

Hej Milla
Va fint du skriver, blev rent rörd till tårar då jag läste om hur du ska värma Tuvalie när än hon behöver det, både fysiskt och psykiskt.
Det är ju precis det det handlar om att vara förälder, iaf. enligt mig. Och fast mina barn är stora så är dom alltid mina barn och jag ska värma dom när helst dom behöver mig.

Många kramar från mig

milla sa...

Tack så hemskt mycket för din kommentar, den gjorde verkligen min kväll, och mer än så.
Och så fantastiskt roligt att du läser min blogg, lämna gärna avtryck även i framtiden när du reflekterar över något i den.

Och ja, alltid kommer man som förälder finnas där för sina barn, närän dom behöver. Och när dom inte behöver just en själv men någon, kommer man stå vid startlinjen redo att springa dit så fort man hör en antydan till.. "mamma".

Hoppas allt är bra med dig, och er.